Ontdek de vele diersoorten en vogels op onze natuur camping aan de Middelandse Zee

Camping de La Pascalinette® herbergt (en vangt ze soms ook op!) diverse diersoorten. De mediterrane regio heeft een typisch eigen klimaat en kent tal van verschillende ecosystemen!

De camping, die gespaard is gebleven voor de branden van de afgelopen jaren, is inmiddels een plek waar dieren worden beschermd. Natuurlijk voorkomen hekken dat lastig wild al te opdringerig wordt! Maar kleinere beestjes en dieren in nood zijn van harte welkom… Zo hebben we al egels opgevangen, en babykonijntjes zonder moeder… We zijn partner van de vogelbescherming – de Ligue de Protection des Oiseaux – waarmee we een vogelopvang willen creëren.

Hieronder een kleine opsomming van leuke dieren die je in de omgeving van La Londe kunt aantreffen…

Zoogdieren:

Reptielen:

Vanzelfsprekend heel veel vogels: rondom La Londe komen er zo’n 70 soorten voor:

En nog veel meer! Als je van vogels houdt, dan kun je ze observeren op het eiland Port-Cros (nationaal park, bewegwijzerde routes), op Porquerolles, op het schiereiland Giens, in de vallei van Borrels…

Onder de gevederde vrienden van de camping vind je bovendien nog de nachtvogels:

En zelfs al zijn de dieren hieronder niet je favoriet, dan nog zijn ze van groot belang voor de faunadiversiteit (wat zouden onze vogels anders moeten eten!) De insecten van de Var, hier gerangschikt in aflopende volgorde van aantrekkelijkheid voor de camping!

De lijst is onuitputtelijk, maar onze opsomming geeft je in elk geval een idee van wat je zou kunnen tegenkomen tijdens je vakantie in de Provence … Een groene camping? Ja, en verliefd op de natuur, altijd!