De ‘sociale verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij het milieu’ van Camping de La Pascalinette®

De ‘sociale verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij het milieu’ van Camping de La Pascalinette®

Milieu op de camping


We delen dezelfde waarden


De sociale betrokkenheid van de camping: wij ondersteunen deze verenigingen


Camping de La Pascalinette® hecht grote waarde aan milieubescherming, voor onze kinderen en voor onze naasten.

Ook in 2018 kreeg uw favoriete camping in de Var opnieuw het keurmerk Clé Verte toegekend (voor het eerst in 2013 verkregen), een internationaal milieukeurmerk voor toeristische accommodaties die tegen vergelijkbare tarieven een verantwoord beleid voeren met respect voor de natuur, de middelen en de mensen.

Dus om onze mooie Provençaalse natuur te beschermen heeft de camping een aantal stappen ondernomen.


1) Vermindering van het waterverbruik op de camping


2) Vermindering van het elektriciteitsverbruik op de camping

Een aantal lanen op de camping is voorzien van verlichting via zonnepanelen, en we hebben energiezuinige verlichting geïnstalleerd in alle accommodaties en gemeenschappelijke ruimtes.


3) Gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

De camping gebruikt al heel lang uitsluitend ecologisch verantwoorde en natuurvriendelijke schoonmaakmiddelen voor het onderhoud van het sanitair, de stacaravans en de gemeenschappelijke ruimtes op de camping.


4) Afvalscheiding en recycling op de camping


5) Het opladen van elektrische auto’s:

De camping beschikt sinds kort over 4 oplaadpunten voor elektrische auto’s! Er zijn er twee aan het einde van de Allée de l’Estagnol en twee op de parkeerplaats voor overnachtingen. Opladen gebeurt met een creditcard direct bij de terminals. De laadsnelheid is 7 kW/h (enkelfasig) tot 80% belasting en dan 3,4 kW/h.

We herinneren je eraan dat het vanwege het hoge brandrisico ten strengste verboden is om een voertuig te laden bij de huuraccommodaties of op de staanplaatsen. Als er toch wordt opgeladen bij de accommodatie of op de staanplaats, wordt er voor gehele duur van het verblijf € 9,-  per nacht doorberekend.

Oplaadpunten elektrische auto’s op de camping
Oplaadpunten elektrische auto’s op de camping

6) Voorrang voor lokale producenten en dienstverleners in de Var en de Provence


7) Onderhoud en vernieuwing van de planten en bomen op de camping

Alle beplanting op Camping de La Pascalinette® gedijt op vruchtbare grond, verrijkt met natuurlijke grondstoffen (schapenmest en humus). Elke winter besteden we veel tijd aan het optimaliseren van onze groene uitzondering die Camping de La Pascalinette® zo bijzonder maakt.

In de afgelopen tien jaar hebben we ruim 19.000 bloemen, planten, struiken, bomen (heggen, waterpark, vervanging) geplant, om nog meer te kunnen genieten van al dat fraais en van de schone lucht.

De Alep-pijnbomen zijn de longen van de Côte d’Azur: hun naalden vormen de beste ‘filters’ van Zuid-Frankrijk als het op luchtzuivering aankomt! Het zijn de voornaamste bomen op de camping, en bovendien het onderkomen van de cigales. Ontdek ze langs ons botanisch parcours8) Dieenbescherming

Een groene uitzondering schept verplichtingen, er leven nogal wat dieren op het campingterrein en daar zorgen we goed voor: vossen, hazen, vogels, egels… Ze weten zich beschermd tegen jagers door het hekwerk rondom de camping. We voorzien de vogels van vetbollen in de winter, en we hebben goede contacten met dierenartsen en de LPO (dierenbescherming) als er opvang voor gewonde vogels nodig is.


9) Mensen met een lichamelijke beperking een mooie vakantie bezorgen

Sinds 2012 heeft de camping het keurmerk Tourisme&Handicap voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking, en ons hele team zet zich met hart en ziel voor hen in.
De camping is partner en steunt financieel de organisatie ‘Un fauteuil à la mer’ , die met name rolstolgebonden mensen helpt volop te genieten van watersportactiviteiten in de Méditerranée (boot, jet-ski…).