Climb Mont Faron
On foot, by cable car or with ropes,
discover the delights of Mont Faron!
Rock climbing in the Var area
Climb Mont Faron
and enjoy stunning views over Toulon and its bay

Kabelbaan van Toulon

Vandaag gaan we de Mont Faron in Toulon verkennen, op 25 km (30 min) van Camping de La Pascalinette®.

Toulon bereik je over de departementale weg en de autoroute via de oprit Hyères. Je kunt doorrijden tot aan de voet van de kabelbaan die naar de top van de Mont Faron voert, op 600 meter hoogte. Er zijn diverse parkeerterreinen in de directe omgeving. Het ritje met de kabelbaan duurt ongeveer 10 minuten, precies genoeg om van het magnifieke uitzicht te genieten op de Rede van Toulon, de kuststreek vanaf de Gouden Eilanden tot aan La Ciotat, en de Méditerranée zover het oog reikt.
Maar je kunt de top ook per auto bereiken, via een slingerende bergweg. Dat duurt langer dan per kabelbaan (reken op zo’n 50 min), maar het uitzicht onderweg is adembenemend. Op de top zijn diverse parkeerterreinen, maar het aantal parkeerplekken is beperkt.

Eenmaal boven kun je kiezen: een bezoek brengen aan het monument ter nagedachtenis van de landing van de geallieerden in de Provence, de dierentuin voor grote katachtigen bekijken, of een boswandeling maken langs de bewegwijzerde paden en het uitzicht op de haven en het achterland van de Var bewonderen. In elk geval staan er overal picknicktafels waar je even kunt uitrusten en van een hapje en drankje genieten!

Bij thuiskomst op de camping na een warme, zonnige dag in de bergen van de Côte d’Azur, duik je natuurlijk meteen het zwembad van het grote waterpark van de camping in!

  • De kabelbaan van de Mont Faron
    2 Bd Amiral Vence
    83200 Toulon
  • Phone : 04 94 92 68 25
  • Latitude : 43.1525
    Longitude : 5.94194

SCHEDULES De kabelbaan van de Mont Faron

Elke dag
10.00 - 19.00 uur
Behalve op dagen met veel wind.