Château des Bormettes

Op minder dan 4 km van Camping De La Pascalinette®, kunt u een kijkje gaan nemen bij het Château des Bormettes, in het wijngebied dat bekend is vanwege zijn uitstekende wijnen uit La-Londe-les-Maures.

Het wijndomein van Château des Bormettes beslaat zo’n 70 hectaren heuvelachtige wijngaarden, met schitterend uitzicht op de Méditerranée en Les îles d’Or.

In het hart bevindt zich de Pic Saint-Martin (111 m), met zijn eeuwenoude eiken, en de onder de Chartreuse gelegen ‘cave’, omgeven door 140 hectaren  bos. Dat doet meteen denken aan de groene uitzondering die Camping de la Pascalinette® is.

Het grondgebied van Domaine des Bormettes werd al door de Romeinen in cultuur gebracht als wijnbouwgebied. Maar het waren de Kartuizer monniken van La Verne die vanaf de XIV eeuw de oude Romeinse wijnboerderijen tot ontwikkeling brachten.

Dit domaine is nauw verbonden met Camping de la Pascalinette, sinds het werd aangekocht door Victor Roux, de directe grootvader van de huidige eigenaar van Camping de la Pascalinette®…

Dankzij hun passie voor het maken van rode, witte en roséwijnen behoren  de producenten inmiddels tot de ‘10 beste wijnbouwers van 2016’.

Als kers op de taart kun je deze uitstekende lokale wijnen ook nog eens gratis proeven!

En voor een rondleiding hoeft u zich alleen maar even aan te melden bij het office du tourisme.

  • Château des Bormettes
    903 route du Pellegrin
    83250 La Londe-les-Maures
  • Phone : 04 94 66 81 35
  • Latitude : 43.1266129
    Longitude : 6.2534760999999435

SCHEDULES Château des Bormettes

Bezoeken het hele jaar door (oktober tot april: maandag tot vrijdag / mei tot september: maandag tot zaterdag).

Vertrek om 10.00 uur.